Een ecologische kruisbestuiving

Diversiteit
Educatie voor duurzame ontwikkeling
Milieueducatie

Wat?

Inspiratie-artikel over een internationale samenwerking tussen twee scholen. Zij hebben een scholenband die draait rond duurzame mobiliteit.  

Waar? Wie? Wanneer? 

Scholenband tussen het GO! Technisch Atheneum Keerbergen en Jaime Roldós Aguilera Santo Domingo in Ecuador. Dit zijn twee technische secundaire scholen. 

Dwarsverbanden

Met hun project rond biobrandstof zetten beide scholen hun leerlingen aan om stil te staan bij duurzame mobiliteit  om zo de klimaatuitdagingen aan te pakken. De kruisbestuiving tussen beide partnerscholen en hun lokale partners is een schot in de roos om nieuwe inzichten te verwerven rond duurzame mobiliteit. Door elkaar op de hoogte te houden en elkaar te inspireren over hoe beide landen bezig zijn met verduurzamen, kunnen ze ontzettend veel van elkaar leren. 

Rode draden in de aanpak 

Voor dit project werken de twee scholen samen met verschillende lokale partners. Zo werkt het Atheneum van Keerbergen samen met leerlingen van het Busleyden Atheneum, campus Pitzemburg in Mechelen en met studenten van de Thomas More hogeschool. Daarnaast werkt de school uit Ecuador samen een lokale universiteit. 

Link naar het aritkel op de website scholenbanden.be: 
https://www.scholenbanden.be/nl/inspiratie/inspirerende-activiteiten/ov…
 

Ook interessant

Scholen bouwen met sociale impact

# Educatie voor duurzame ontwikkeling
# Ondernemerschapsvorming

Bekijk dit voorbeeld

Educatie voor duurzame ontwikkeling
Ondernemerschapsvorming

Heb je zelf een voorbeeld?

Misschien heb jij ook een voorbeeld dat je wil delen? Stuur het contactformulier door, en we bekijken samen hoe jouw voorbeeld een plek kan krijgen.

Deel een inspirerend voorbeeld